SPÝTAJTE SA CANDY
Späť na blog

Káva: ako šéfkuchári používajú túto prísadu v pikantných pokrmoch

Šálka rannej kávy s nezameniteľnou vôňou je zavedenou zvyklosťou. Je to najlepšia pomoc pri prebudení a začatí pracovného dňa s odhodlaním. Mleté kávové zrná sa používajú v cukrárskom priemysle - len pomyslite na použitie kávy v nadčasovom a veľmi populárnom zákusku „tiramisu“ - ale v pikantnej kuchyni? Našťastie v posledných rokoch stále viac kuchárov využíva potenciál kávy. Pridávajú ju do množstva pokrmov, aby podtrhli (nie ukryli) ich chuť.

Zoznámte sa s tými najlepšími kombináciami v každodenných receptoch, ktoré pre Vás vybrala spoločnosť Candy!

  • S mäsom: Jedna z kombinácií, ktorá najlepšie lahodí jazyku, hlavne v prípade grilovaného mäsa. Tu môžete kávu použiť pre suché marinovanie alebo pre zjednodušenie procesu karamelizácie pokrmu.
  • S rybami: Neobvyklá kombinácia, ktorá je zárukou explózie chutí! Káva môže zbaviť určité druhy rýb, ako je losos alebo tuniak, veľmi mastnej chuti, a zároveň ich chuť vylepšiť v kombinácii s rôznymi druhmi korenia.
  • So strukovinami: Štipka kávy sa veľmi dobre hodí k výraznej chuti strukovín... Skúste to počas prípravy polievok v jesennom alebo zimnom období!
  • So „sladkou“ zeleninou: Tekvica, zemiaky a mrkvy... Čo má táto zelenina spoločné okrem toho, že je perfektným základom pre polievky a pyré? Tu je odpoveď: Spoločným menovateľom je sladká a (niekedy) nevýrazná, slabá chuť. Výrazná vôňa kávy potlačí vysoký obsah cukru v zelenine a posunie Vaše recepty na inú úroveň!
  • So syrom: Je to podobná situácia ako pri rybách. Pokiaľ sa káva používa šetrne, „odmastí“ syr a zvýši jeho mliečnu chuť, bez toho aby ho prebila. Je to ďalšia úroveň ochutnávky syrov po syre s medom.

Tak na čo čakáte? Navštívte webové stránky spoločnosti Candy a prezrite si radu dostupných produktov, ktoré Vám pomôžu oprášiť Vašu predstavivosť (predovšetkým o káve) a zároveň dajú Vaším pokrmom charakter!

Na ktorý produkt sa pýtate?

14/10/19
Kategórie: