SPÝTAJTE SA CANDY
Späť na blog

Raňajky: 3 rýchle a jednoduché recepty pre lepší začiatok vášho dňa

Raňajky: 3 rýchle a jednoduché recepty pre lepší začiatok vášho dňa

Raňajky najdôležitejšie jedlo dňa.“ Koľkokrát ste počuli tieto slová? Nespočetnekrát! Dôvod je jednoduchý: Bohaté, kompletné raňajky nám dodajú všetku energiu potrebnú na riešenie tisíc záväzkov, ktoré napĺňajú naše dni, od práce po štúdium, šport aj cvičenie. Chcete sa k nám pridať a objavovať spolu s nami recepty, ktoré Vám spríjemnia raňajky a pomôžu Vám vstávať s úsmevom?

Čokoládové ovsené sušienky

Rozmixujte ovsené vločky v mixéri. Rozpusťte v kastróliku maslo, vypnite ohrev, pridajte rozmixované ovsené vločky a dôkladne premiešajte.

V miske rozšľahajte vajce s cukrom do správnej konzistencie. Preosejte múku spolu s práškom do pečiva a zašľahajte do vaječnej zmesi. Pridajte ovsené vločky a dôkladne premiešajte. Pridajte nastrúhanú čokoládu a miešajte zmes tak dlho, až sa všetky ingrediencie spoja.

Na plechu vyloženom papierom na pečenie tvarujte z pripraveného cesta guľaté sušienky s priemerom približne 5 cm.

Pečte v predhriatej rúre pri 170 °C (s funkciou ventilátora) 12 až 14 minút dozlatista.

Palacinky s lieskovo orieškovým krémom

Na palacinky: Do misy preosejte múku s jedlou sódou a soľou, pridajte cukor, droždie a vajcia. Metličkou premiešajte.

Nalejte do pripravenej zmesi mlieko a miešajte do jednoliatej konzistencie. Potom pridajte vrchovatú kávovú lyžičku lieskovo orieškového krému.

Na polevu: V malom kastróliku zmiešajte dve polievkové lyžice lieskovo orieškového krému s dvoma polievkovými lyžicami mlieka. Prilejte viac mlieka, aby ste dosiahli požadovanú hustotu.

Rozložte palacinky na tanier a servírujte s lieskovo orieškovou polevou, ozdobené sezónnym čerstvým ovocím.

Smoothie s príchuťou jablka, hrušky a škorice

Umyte, olúpte a nakrájajte ovocie (jablko a hrušku).

Do mixéru vložte kocky ľadu, ovocia, med, škoricu a nakoniec nalejte mlieko.

Mixujte, pokým nedosiahnete jednotnú konzistenciu. Ozdobte plátkami ovocia a podávajte vychladené.

05/11/19
Kategórie: